Projekty & aktivity

Login

Password

TOPlistPočet prístupov
Potraviny z farmy
Hokkaido
Všeobecne o hokkaide:

    Hokkaido je plazivá rastlina s plodmi plocho guľovitého tvaru, o priemere 20 – 25 cm. Túto malú jasno oranžovú tekvicu považujú ľudia, ktorým záleží na tom čo jedia, za malý zázrak. Obsahuje veľké množstvo karoténu, má vysoký podiel dužiny a len 21 kcal/100 gr. Obsahuje veľa bielkovýn, kalcia, železa, provitamínu A, vitamínu C a cenných vitamínov skupiny B. Hokkaido skladujeme v tmavej suchej a studenej miestnosti, nikdy nie v chladničke. Hokkaido či už rozmixované alebo ako prášok môžeme použiť namiesto zápražky na zahustenie polievok a omáčok. Nezabudnite že Hokkaido nikdy nešúpeme!

    Kvet hokkaida      Hokkaido      Prekrojené hokkaido

    Je nenáročná na pestovanie, môže sa prakticky skladovať celú zimu a používať na sladké i slané jedlá. Keďže má len veľmi tenkú šupku, nemusí sa šúpať, pretože sa ľahko rozvarí. Ponúkame Vám niekoľko receptov, ktorými sa môžete pre začiatok inšpirovať.


Zaujímavosti o hokkaide:

Fotogaléria